Atenció al públic:

8:00h. - 18:00h.

Mare Vedruna, 15

25300 Tàrrega

973 310 116

vedrunatarrega@vedruna.cat

Intercanvis

Intercanvis

IMG_1115

INTERCANVI CATALUNYA - LYON (CURS 19-20)

Vídeo testimonial de la Jana a Lyon (curs 19-20)

La nostra alumna de Batxibac, Jana Gené, ha realitzat un intercanvi amb una alumna de la ciutat francesa de Lyon. Durant el primer trimestre, la corresponent francesa de la nostra alumna va ser a Catalunya, va conviure durant 1 mes a casa de la Jana i va assistir a l’escola amb ella. Aquest 2n trimestre, és la Jana qui ha viatjat a Lyon. Els intercanvis són una molt bona manera de millorar l’aprenentatge de les llengües, alhora que es descobreix una altra cultura. Cursant el Batxibac que oferim a Vedruna Tàrrega, els/les nostres alumnes assoleixen un molt bon nivell de francès. La Jana ens ho mostra en el vídeo.

 

INTERCANVIS VEDRUNA TÀRREGA - ANNE-MARIE JAVOUHEY (SENLIS - FRANÇA)

Durada: 1 mes

Vedruna Tàrrega i l’escola  francesa de Senlis, amb qui ja fa temps que ens comuniquem mitjançant un “blog” a 3r ESO  i intercanvis epistolars a 2n ESO, hem decidit associar-nos per organitzar un intercanvi entre els dos centres d’una durada de 2 mesos en total: durant un mes els alumnes francesos s’allotgen en cases de les famílies catalanes que hi estan interessades i durant un mes els nostres alumnes catalans conviuen amb la mateixa família de l’alumne francès a la ciutat de Senlis.

El programa d’intercanvi comença amb l’arribada dels estudiants francesos a la nostra escola el tercer trimestre de 2n d’ESO (la família catalana acull l’alumne i el fa partícip de totes les activitats de la vida quotidiana, li mostra la nostra cultura i l’ajuda a integrar-se.).

Durant el primer trimestre de 3r ESO, són els nostres alumnes els qui van amb les famílies de Senlis per poder gaudir de la mateixa experiència.

 

Durada: 1 setmana

També oferim la possibilitat als alumnes de 3r d’ESO de realitzar un intercanvi d’una setmana de durada amb alumnes d’aquesta escola francesa.

Primer acollim els alumnes francesos a l’escola i s’allotgen en diverses cases de famílies d’alumnes de 3r d’ESO que així ho desitgin.

I després són els nostres alumnes els qui van a Senlis i s’instal·len a les cases dels seus homòlegs francesos.

 

Testimonis d'altres intercanvis duts a terme en anys anteriors

III Intercanvi Catalunya – Quebec

“Em vaig inscriure en un programa d’Ensenyament de la Generalitat que consistia a realitzar un intercanvi entre Quebec i Catalunya. No estava segura si m’agafarien, ja que havien de trobar la persona adient amb la qual conviuria durant sis mesos.

Un dia del mes de maig, em va trucar la meva professora de Francès dient-me que m’havien acceptat i me’n vaig alegrar moltíssim.

Vam fer una reunió amb tots els nens i nenes de Catalunya seleccionats per anar a Canadà, on ens van explicar com funcionaria tot. Cinc nens, que havien fet l’intercanvi l’any anterior, ens van explicar la seva experiència.

El dia 10 de setembre va arribar la Fred però abans ja havíem estat parlant per xarxes socials per conèixer-nos una mica. Ara ja porta dos mesos i mig aquí; ens hem adonat que som molt diferents i els nostres “hobbies” també, però el fet que sempre vingui amb mi ha creat un vincle i una confiança tals que sembla la meva germana. Es va acostumar ràpid als nostres costums, sobretot, als horaris. Ella ve a l’institut amb mi, però el seu horari és diferent del meu, ja que solament fa castellà, francès, anglès i, quan jo faig biologia, ella fa plàstica. Ha congeniat bastant bé amb el grup de classe. Quant a les extraescolars, ella fa gimnàstica rítmica igual que jo, ja que al Quebec fa circ i li va bé per practicar l’elasticitat. Els caps de setmana ens han servit per fer turisme per Catalunya i conèixer les famílies de part dels pares. Ara falta molt poquet perquè marxi, però el 13 de gener ens tornarem a veure. I espero que la meva experiència allà sigui tant o més bona que la que ha tingut ella aquí”.

Maria Mateo

Els intercanvis són una oportunitat perquè els alumnes millorin les seves competències lingüístiques i sobre tot contribueixen a la formació integral de l’alumne.

II Intercanvi Catalunya - Quebec

Després del gran èxit del primer intercanvi amb Quebec i tenint en compte la importància que suposa pels nostres alumnes el coneixement d’una segona llengua estrangera i la vivència d’experiències inoblidables en un país on la seva cultura és tan diferent a la nostra, el col·legi Sant Josep de Tàrrega aposta en continuar, per segon any consecutiu, amb l’intercanvi entre Catalunya-Quebec.

Aquest any els alumnes Luiz Claudio Lemos i Alba Martínez de 1r de Batxillerat tindran l’oportunitat d’anar al Quebec i conviure amb els seus respectius corresponents i les seves famílies  durant tres mesos.

El mes de setembre van arribar a Tàrrega  Samuel Ouvrard i Corinne Robert, ambdós corresponents dels nostres alumnes. En aquest vídeo, ells mateixos us expliquen les seves inquietuds, dificultats  i els seus interessos.

Els alumnes que participen en els intercanvis s’allotgen a casa de famílies natives i després els acullen ells.

I Intercanvi Catalunya - Quebec

Al llarg d’aquest curs s’ha realitzat un programa d’intercanvi en llengua francesa al Quebec .

Els objectius del programa són l’apropament amb la cultura quebequesa i la millora de la llengua francesa dels nostres alumnes. L’intercanvi ha tingut una durada de 6 mesos (3 mesos amb l’arribada a Catalunya de l’alumne quebequès i 3 mesos  amb l’estada de l’alumne català al Quebec).

El nostre alumne Ivan Minguell de 4t ESO va marxar al gener a casa del seu corresponent quebequès i aquest 6 d’abril estarà una altra vegada entre nosaltres. Esperem que hagi gaudit de molt noves experiències!

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES