Atenció al públic:

8:00h. - 18:00h.

Mare Vedruna, 15

25300 Tàrrega

973 310 116

vedrunatarrega@vedruna.cat

Intercanvis

Intercanvis

I Intercanvi Catalunya - Senlis

El curs 17-18, la nostra escola inicià el primer intercanvi d’un mes de durada d’alumnes de francès de 2n d’ESO amb alumnes de l’escola “Anne-Marie Javouhey” de la ciutat de Senlis (França).

El projecte va començar a l’abril de 2018 i continua aquest curs en el que els nostres alumnes assisteixen a les classes de l’escola de Senlis juntament amb els seus homòlegs francesos. L’intercanvi té lloc durant el mes novembre del curs actual 2018-19.

Estem molt il·lusionats en aquest projecte i esperem que sigui tot un èxit i poder-lo continuar els propers cursos.

III Intercanvi Catalunya - Quebec

Fa aproximadament un any, em vaig inscriure en un programa d’Ensenyament de la Generalitat que consistia a realitzar un intercanvi entre Quebec i Catalunya. No estava segura si m’agafarien, ja que havien de trobar la persona adient amb la qual conviuria durant sis mesos.

Un dia del mes de maig, em va trucar la meva professora de Francès dient-me que m’havien acceptat. M’en vaig alegrar moltíssim i no em penedeixo d’haver-m’hi apuntat.

Vam fer una reunió amb tots els nens i nenes de Catalunya seleccionats per anar a Canadà, on ens van explicar com funcionaria tot. Cinc nens, que van fer l’intercanvi l’any passat, ens van explicar la seva experiència. Tal i com ens van dir, no podem desaprofitar cap oportunitat.

Sempre que trobis una sortida o una activitat a fer, no t’ho pensis dues vegades.

El dia 10 de setembre va arribar la Fred. Abans que vingués vam parlar per les xarxes socials per conèixer-nos una mica. Quan va arribar, les dues vam mostrar moltes ganes per passar-nos-ho bé juntes. Ara ja porta dos mesos i mig aquí; ens hem adonat que som molt diferents i els nostres “hobbies” també, però el fet de que sempre vingui amb mi ha creat un vincle i una confiança tals que sembla la meva germana. Es va acostumar ràpid als nostres costums, sobretot, als horaris. Ella ve a l’ institut amb mi, però el seu horari és diferent del meu, ja que solament fa castellà, francès, anglès i , quan jo faig biologia, ella fa plàstica. S’ha incorporat bastant bé amb el grup de classe. Quant a les extraescolars, ella fa gimnàstica rítmica igual que jo, ja que al Quebec fa circ i li va bé per practicar l’elasticitat. Els caps de setmana ens han servit per fer turisme per Catalunya i conèixer les famílies de part dels pares. Ara falta molt poquet perquè marxi, però el 13 de gener ens tornarem a veure. I espero que la meva experiència allà sigui tant o més bona que la que ha tingut ella aquí.

Maria Mateo

Els intercanvis són una oportunitat perquè els alumnes millorin les seves competències lingüístiques i sobre tot contribueixen a la formació integral de l’alumne.

II Intercanvi Catalunya - Quebec

Després del gran èxit del primer intercanvi amb Quebec i tenint en compte la importància que suposa pels nostres alumnes el coneixement d’una segona llengua estrangera i la vivència d’experiències inoblidables en un país on la seva cultura és tan diferent a la nostra, el col·legi Sant Josep de Tàrrega aposta en continuar, per segon any consecutiu, amb l’intercanvi entre Catalunya-Quebec.

Aquest any els alumnes Luiz Claudio Lemos i Alba Martínez de 1r de Batxillerat tindran l’oportunitat d’anar al Quebec i conviure amb els seus respectius corresponents i les seves famílies  durant tres mesos.

El mes de setembre van arribar a Tàrrega  Samuel Ouvrard i Corinne Robert, ambdós corresponents dels nostres alumnes. En aquest vídeo, ells mateixos us expliquen les seves inquietuds, dificultats  i els seus interessos:

Els alumnes que participen en els intercanvis s’allotgen a casa de famílies natives i després els acullen ells.

I Intercanvi Catalunya - Quebec

Al llarg d’aquest curs s’ha realitzat un programa d’intercanvi en llengua francesa al Quebec .

Els objectius del programa són l’apropament amb la cultura quebequesa i la millora de la llengua francesa dels nostres alumnes.L’intercanvi ha tingut una durada de 6 mesos ( 3 mesos amb l’arribada a Catalunya de l’alumne quebequès i 3 mesos  amb l’estada de l’alumne català al Quebec)

El nostre alumne Ivan Minguell de 4t ESO va marxar al gener a casa del seu corresponent quebequès i aquest 6 d’abril estarà una altra vegada entre nosaltres. Esperem que hagi gaudit de molt noves experiències !

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES