Atenció al públic:

8:00h. - 18:00h.

Mare Vedruna, 15

25300 Tàrrega

973 310 116

vedrunatarrega@vedruna.cat

INTERCANVIS DE FRANCÈS

INTERCANVIS I PROGRAMES DE MOBILITAT CATALUNYA - FRANÇA

Organitzem intercanvis i participem als programes de mobilitat de la Generalitat en combinació  amb ciutats franceses.

L’objectiu: motivar l’alumnat i impulsar-lo en el seu procés d’aprenentatge tot potenciant l’interès per a les llengües estrangeres.

Programa de mobilitat Catalunya-Académie de Grenoble

1a Promoció

La nostra alumna Paula Ramon, de 4t d’ESO, ha tingut la gran sort de poder realitzar l’intercanvi al “Lycée hôtelier Lesdiguières”  de Grenoble durant 4 setmanes. I el mes de febrer vam tenir el plaer de conèixer a la seva corresponent Océane Dussert. L’experiència ha estat fantàstica i la Paula ens n’ha volgut fer partícips:

“En aquesta experiència he conegut un país magnífic i m’he trobat amb gent genial, sobretot la meva família francesa amb qui he viscut moltes aventures i m’emporto un molt bon record. L’institut francès on he estat està especialitzat en hosteleria i restauració, he après moltíssim i he fet noves amistats que han confiat en mi des del primer moment. Els professors han estat molt agradables i implicats en la meva adaptació durant aquest mes. Aquesta oportunitat també ha fet que creixés com a persona, he madurat. Cada dia intentava superar l’anterior, no volia deixar res per a fer. No sé si mai tornaré a tenir una oportunitat com aquesta, per això l’ he aprofitada al màxim.

Tot el que he viscut durant aquest mes no ho puc escriure perquè no acabaria, però puc dir que fer un intercanvi t’omple molt, tant a nivell acadèmic com personal i fa que un mateix es conegui i aprengui a ser més autònom.

Marxar de Grenoble no va ser gens fàcil i deixar enrere els nous amics, la família i sobretot la meva corresponent francesa significava que l’experiència havia acabat. Ara faltava que ella vingués a casa meva.

El mes que va estar ella aquí, va ser un obrir i tancar d’ulls. Vam fer moltes visites i activitats juntes i volia que aprengués i  gaudís tant com jo ho havia fet. La seva adaptació a casa meva va ser molt ràpida, va agafar confiança amb la família i sempre volia que féssim activitats junts. A l’institut era una mica més tímida, però també va conèixer a molta gent. Va aprendre força l’idioma ja que sempre estava envoltada de gent i havia de parlar per força per comunicar-se, sempre amb una mica d’ajuda per part dels altres.

Potser d’aquí uns anys els nostres camins es creuaran de nou, qui sap… però sé del cert que aquesta vivència és inoblidable.”    Paula Ramon

INTERCANVI CATALUNYA - LYON (CURS 19-20)

Vídeo testimonial de la Jana a Lyon (curs 19-20)

La nostra alumna de Batxibac, Jana Gené, ha realitzat un intercanvi amb una alumna de la ciutat francesa de Lyon. Durant el primer trimestre, la corresponent francesa de la nostra alumna va ser a Catalunya, va conviure durant 1 mes a casa de la Jana i va assistir a l’escola amb ella.

Aquest 2n trimestre, és la Jana qui ha viatjat a Lyon. Els intercanvis són una molt bona manera de millorar l’aprenentatge de les llengües, alhora que es descobreix una altra cultura. Cursant el Batxibac que oferim a Vedruna Tàrrega, els/les nostres alumnes assoleixen un molt bon nivell de francès. La Jana ens ho mostra en el vídeo.

INTERCANVIS VEDRUNA TÀRREGA - ANNE-MARIE JAVOUHEY (SENLIS - FRANÇA)

Durada: 1 mes

Vedruna Tàrrega i l’escola  francesa de Senlis, amb qui ja fa temps que ens comuniquem mitjançant un “blog” a 3r ESO  i intercanvis epistolars a 2n ESO, hem decidit associar-nos per organitzar un intercanvi entre els dos centres d’una durada de 2 mesos en total: durant un mes els alumnes francesos s’allotgen en cases de les famílies catalanes que hi estan interessades i durant un mes els nostres alumnes catalans conviuen amb la mateixa família de l’alumne francès a la ciutat de Senlis.

El programa d’intercanvi comença amb l’arribada dels estudiants francesos a la nostra escola el tercer trimestre de 2n d’ESO (la família catalana acull l’alumne i el fa partícip de totes les activitats de la vida quotidiana, li mostra la nostra cultura i l’ajuda a integrar-se). Durant el primer trimestre de 3r ESO, són els nostres alumnes els qui van amb les famílies de Senlis per poder gaudir de la mateixa experiència.

Durada: 1 setmana

També oferim la possibilitat als alumnes de 3r d’ESO de realitzar un intercanvi d’una setmana de durada amb alumnes d’aquesta escola francesa. Primer acollim els alumnes francesos a l’escola i s’allotgen en diverses cases de famílies d’alumnes de 3r d’ESO que així ho desitgin. I després són els nostres alumnes els qui van a Senlis i s’instal·len a les cases dels seus homòlegs francesos.

EDUCACIÓ SECUNDÀRIA

Mapes Interactius

bola-del-mundo-azul-copia

Popap escolar – Catalunya Ràdio

descarga

Estudiar a casa

650_1585066043photo-1560785496-3c9d27877182

Matemàtiques

descarga (6)
descarga (7)
logo-lasmatematicas-2-2-300x98

Meditació a casa

balance-110850_1280

Més ciència

descarga (3)

POESIA DIBUIXADA

poesiadibuixada

Virtual Labs

descarga
CABEZABLOG

Física i Química

descarga (2)
descarga (1)
edu_logo
descarga (5)
descarga (4)
unnamed

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

CreaEscola Quality Certificate for Education Website